2011. október 10.

„Igazi rock’n’roll banda vagyunk!” Szabó Győző utazásról, színházról és a Beugróról

Végzett játékkészítő, akinél szakmai ártalom a társasjáték-függőség. Szenvedélyes motoros, aki akár két keréken is körbeutazná a világot. Mégis főként színész, legalább is így ismerjük legtöbben Szabó Győzőt, a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulati tagját, valamint a Viasat3-on futó Beugró Plusz állandó szereplőjét, aki már nyolcadik évada improvizál töretlenül kollégáival együtt.
szabo_gyozoEgyedül, vagy baráti társasággal, motorral, vonattal vagy repülővel, Szabó Győző gyakran van úton. A célpontokat hasraütés-szerűen választja, legyen az egy háromnapos római kiruccanás, vagy egy kéthetes kínai országjárás. Izlandot például annyira megszerette, hogy oda mindenképpen visszatér, csak ehhez pénzt kell gyűjteni, akárcsak a jövő évre tervezett hosszabb túrához.
„Ács Zoltán barátommal, személyi edzőmmel nekivágunk egy komolyabb útnak Alaszkában, bevetjük magunkat a vadonba. Európában már csaknem mindent kipipáltam, egyedül a Baltikum van még hátra. Vonattal fogunk lejutni odáig, aztán motorral folytatjuk az utat. Persze Magyarország is érdekel, a Mátrát, Bükköt is hamarosan bejárjuk két keréken.”

A Beugró színészének másik szenvedélye a játék, kollégái már meg sem lepődnek, ha a próbák szüneteiben előkap egy társast. „Játékkészítő grafikusként végeztem. Gyakran kaptunk asszociációs feladatot az iskolában: kinek mi jut eszébe egy bizonyos tárgyról, mondjuk a kanálról, majd ehhez kapcsolódóan kellett terveznünk valamit.”

Rögtönzés közben persze kapóra jön ez a fajta kreativitás is, ám a fő szabály az, hogy ne legyen kész terv a fejben, mert az biztosan nem sül el jól. „Az egymásra utaltság nagyon fontos tényező improvizációkor. Míg egy színházi próbafolyamat közben abba kapaszkodunk, amit a rendező kidob nekünk, addig itt csakis a színésztársakra hagyatkozhatunk. A Beugróban mindenkinek megvan az erőssége, kiegészítjük egymást. Mindenkivel jó játszani, igazi rock’n’roll banda vagyunk!

A szombathelyi Weöres Sándor Színház társulati tagjaként évadonként egy új szerep megformálására jut ideje, így idén a Szentivánéji álom Zubolyaként láthatja a közönség. A budapestiek pedig továbbra is megnézhetik a Top Dogsban, a Katona József Színház kultikus előadásában. Talán arra sem kell már sokáig várni, hogy a mozik műsorra tűzzék a Magic Boys című filmet, amelyben Győző olyan hollywoodi sztárokkal játszott együtt, mint Michael Madsen és Vinnie Jones.

Facebook

Vetítési időpontok

  • Szeptembertől újra a Viasat 3 műsorán.