2011. október 28.

Katonaság nem, műorr igen

Pokorny Lia nem tétlenkedik: péntek esténként a Beugró Pluszban, vasárnaponként pedig a Társas játékban látható, de aki nem a képernyőn, hanem a színpadon is szívesen találkozna vele, jegyet válthat az Új Színház előadásaira is.

pliaA Viasat3-on futó Beugró Plusz őszi évadának érdekessége, hogy minden adást egy-egy külön témának szenteltek, amely köré az improvizáció épül. Legutóbb mi volt ez a fogalom?
Három fiúval, Kálloy Molnár Petivel, Rudolf Péterrel és Szabó Győzővel a katonaságot jártuk körbe. Azon túl, hogy az öcsémet meglátogattam, amikor a katonaéveit töltötte, és hogy előbb-utóbb minden beugrós összejövetel is ezen élmények felemlegetésébe torkollik, nem találkoztam túl sokszor a témával. A srácok sikítva röhögtek például, amikor a vezető ülésnél próbáltam beszállni a harckocsiba.

Folyamatosan igyekeztek instruálni, hogy mit hogy kell csinálni, de lássuk be, nincs túl nagy rutinom a katonalány szerepében.
Az HBO-n a Társas játékban egy csúnya hölgyet alakítasz hatalmas műorral. Nem voltak kétségeid, hogy elvállald-e a feladatot?
A színpadon álltam már annyira elmaszkírozva, hogy még a saját édesanyám sem ismert volna fel. Egy színész számára nagy segítség egy ilyen kellék, legyen az egy szemüveg, vagy egy kalap. Gabi, a sorozatbeli karakterem esetében korlátként, falként jelenik meg ez az adottság, amelynek ellenére mégis boldog akar lenni, nem engedi magát behatárolni a körülmények miatt. Áldott állapot volt a forgatással eltöltött idő, ami bár elég sűrű volt, mégis olyan rendben, nyugalomban, fegyelemben telt, az eredmény pedig olyan színvonalas lett, hogy nagy örömmel gondolok vissza erre az időszakra.
Az Új Színházban változások történtek, hogy megy most a munka?
Szeptemberben felkavart minket néhány esemény, de gőzerőkkel próbáljuk a Don Carlost, amelynek november 26-án lesz a bemutatója. Bagó Bertalan rendező lendülete, tehetsége átsegíti a társulatot a holtpontokon. A próbaidőszak-mint számomra mindig-tele van izgalommal, kíváncsisággal.

Facebook

Vetítési időpontok

  • Szeptembertől újra a Viasat 3 műsorán.