Novák Péter

Novák Péter
Nem lehet tőle kérdezni

2009. december

Daróczi András kérdése
2009. december 8. kedd, 01:49
Kedves Péter! Először is gratulálni szeretnék Neked, a színészeknek, és az egész stábnak, hogy hétről- hétre fantasztikus műsorral szórakoztattok minket, nézőket! Az érdekelne engem, hogy milyen szempontok alapján lettek a színészek kiválasztva? Egy biztos, jól sikerült! Üdvözlettel: András

Novák Péter válasza

Sokféle, de azért már évtizedes mélységben is ismertük egymást, így a bizalom többrétegű volt. Van. És lesz! A tehetség különös képesség és sajnos általában egy hosszú, összetett mondat végén kullog, szomorú lehajtott fejjel. A mi közösségünkben a mondat többi része is rendben van!
Németh Roland kérdése
2009. december 7. hétfő, 23:25
Kedves Péter! Hallottam, hogy dec.15-én Kálloy Molnár Péter lemezbemutatója lesz 17 órakor, ahol Te is jelen leszel, de csak annyit tudok, hogy egy Alexandrában Budapesten. Tudsz segíteni, hogy pontosan hol, mert akkor szívesen elmennék!

Köszönettel, és még sok 50 Beugrót kívánva: Németh Roland

Novák Péter válasza

Nyugati tér, Alexandra könyvesház, Pódium színpad, 4. emelet.
Kapin Marianna kérdése
2009. december 7. hétfő, 19:21
Szia Péter! Azzal kezdeném, hogy tetszik, hogy nem vagy tucatember, de nyilván művészember lévén ez nem is jöhet szóba. Viszont abból adódóan, hogy nem állsz be a sorba valószínűnek tartom, hogy nem mindig könnyű megbirkózni helyzetekkel, emberekkel, véleményekkel....stb. Hogyan kerekedsz felül eme nehézségeken?Õszinte rajongással felétek: Mariann :)

Novák Péter válasza

Nem tudom, talán csak úgy, mint más. Az élet tapasztalati szakma, így a zsebemben kinyíló bicskától, a bölcs belátáson át, a végül mindent feloldó humorérzékig sok mindent felvonultatok én is. Bátor élet – ez a legfontosabb tapasztalatom.
Frigyik József kérdése
2009. december 7. hétfő, 18:49
Hali Péter!! Az lenne a kérdésem feléd,hogy ami a rádióban (Neo FM) van Beugró, az teljesen más mint ami a tv-ben megy?

Novák Péter válasza

Szerintem igen. Más médium és élő adás. De feltétlenül vannak áthallások. Végleges formáját még nem nyerte el, de remek történet kerekedhet a végére. Imádom az egész műfajt!
Szabados Ildikó kérdése
2009. december 7. hétfő, 16:32
Kedves Péter! A mostani évadot nyitó adás egyik gyöngyszeme a szuperhősök emberi mivoltát ábrázoló "Bevetés" volt. Testületileg leszavaztátok ezt a gyakorlatot, azért nem láthatunk több részt ebből a sorozatból? Üdv: orgyen

Novák Péter válasza

A testületi leszavazás ebben a formában nem igaz, de a színészeknek van vétó joga bizonyos esetekben, mivel ők viszik vásárra a bőrüket. Ráadásul most nem is ez történt, annyit kértek, hogy gondolkodjunk még rajat. És most gondolkodunk!
Meleg Melinda kérdése
2009. december 7. hétfő, 15:29
Szia Péter! Imádom a Beugrót! A színészek játéka lenyűgöz, sokszor könnyesre röhögöm magam és arra az egy órácskára kikapcsolja az agyam a külvilágot és nem enged át semmi rosszat. Remélem a Cool-on végre engednek titeket gyökeret ereszteni. Bár a színészekhez képest Te nem vagy annyira aktív résztvevő, mégis egészen bizonyos vagyok abban, hogy ha nem Te lennél a porondmester a produkció sokat veszítene az értékéből. Na elég a hízelgésből, inkább kérdezek! A Beugró milyen helyet tölt be jelenleg az életedben, hányadik helyre rangsorolnád, már ha ez egyáltalán lehetséges? Hogy állsz a humorhoz akkor, ha te vagy a célpont? Gondolok itt pl. a Mirigy Kimnowák paródiájára. Apropó Kimnowák! Tervezed, hogy a közeljövőben aktivizálod a bandát? Bocsánat ha túl hosszú voltam, válaszaidat előre is köszönöm. Melinda

Novák Péter válasza

Főszerepet tölt be, amikor éppen csinálom, de globálisan is nagy ajándéka ez a sorsnak, pozitív hatása minden munkámban, még a civil természetűekben is, jelentkezik! Rangsorolni nem szoktam, igyekszem az aktuálisan előttem álló feladatra maximálisan koncentrálni, másképp nem is mehetne... A humoros kritikát jobban veszem, mint a megsemmisítőt, általában többet is tanulok belőle.
kérdése
2009. december 7. hétfő, 15:01
Kedves Péter! Először is gratulálok a műsorhoz! Egy olyan kérdésem lenne(bár tudom furcsa lesz), van olyan sütemény amit az egész csapat egyöntetűen szeret? Lehet, hogy meglepnélek benneteket. Sütis Lány

Novák Péter válasza

Az egész csapat a magyarországi Újhedonisták Szövetségének tagja, mindent eszik, iszik, ha kell, ha nem (tehát, mi lesz?)
Sándor Tamás kérdése
2009. december 6. vasárnap, 23:58
Szia! Volt szerencsém a "promóciós felvételeken" végre élőben is látni Titeket, és ott tűnt fel igazán, hogy mennyire "össze vagytok rakva", úgy értem, mennyire homogén az egész esemény, és sehol nem érződik semmi izzadtság-szag. Ebben nagy szerepe van természetesen a játékvezetőnek, amihez fogadd magasfokú elismerésem! Ami kérdésem lenne: ismerem (és kívülről tudom) az amerikai Whose Line Is It Anyway című műsort (remélem, Te is ismered), és néha óhatatlanul felmerül bennem egyfajta összehasonlítás. Tudom, hogy más a koncepció a két műsornál, és ami azonnal feltűnik, hogy míg Nálatok elsősorban a színészi érték, addig náluk inkább az azonnal fogyasztható szórakoztatás a fő cél. Ezzel együtt kérdezném, hogy terveztek-e játékokat átvenni tőlük? Személyes kedvencem például a Scenes from a hat, amit nagyon szívesen látnék Tőletek, valamint a Let's make a date című. Köszi előre is, nagy tisztelőtök, SanTa

Novák Péter válasza

Ez igazán megtisztelő és ebben a formában sok kérdésre te adtál választ, ami a belső kohéziót illeti. Rengeteg hasonló típusú műsor van a nagyvilágban, az összecsengés elkerülhetetlen, így én a magam részéről direkt nem néztem meg egyet sem. Óhatatlan lenne a tudatalatti átvétel.
Góg Regina kérdése
2009. december 6. vasárnap, 23:34
Szia Péter! Nekem egy elég furcsa kérdésem lenne. A Váltóláz játékokban mitől vagy kitől függ az, hogy milyen instrukciókat kapnak a színészek? Technikailag van valahogy megoldva, vagy ezt valaki irányítja? Válaszodat előre is köszönöm. Regi

Novák Péter válasza

A technika csak a tempóban jelentkezik, a karaktereket az írók előre a szituációhoz alakítják. De hogy ennyire frappáns és improvizatív az a színészek érdeme.
Suha Orsolya kérdése
2009. december 6. vasárnap, 20:43
Szia! Wááá baromi jó a műsor! Gratulálok hozzá! Imádlak titeket! Első kérdésem az lenne hogy hova tűntek a sapkáid? Amúgy jó az új frizurád! Egyébként hogy van apukád?:)A műsorral csak annyit hogy kinek az ötlete volt ez a műsor mert azt dicséret illeti. További sok sok sok Beugrót kívánok!

Novák Péter válasza

Szurdi Tamás barátunk alapötletéből fejlesztette tovább az élet, a vezető producer, az írók, a színészek és mindenki, akinek köze van a műsorhoz! Apám remekül, a már korábban említett könyv kiadvány az ő személyéhez fűződik. Sapkát leraktam egyelőre, hajam növesztem. Vagy nem tudom:)
Hudák Szilvia kérdése
2009. december 6. vasárnap, 15:09
Szia Péter! Miért jellemző rád a sapka ennyire? Melyik a kedvenced?

Novák Péter válasza

Már évek óta nem hordom, tehát magam sem értem. Rockandroll külsőség, afféle azonosító jel, ilyesmi. Rengeteg van, de legjobban a keménykalapot szeretem!
Szabadi Ferencné kérdése
2009. december 6. vasárnap, 14:03
Kedves Péter, emlékezve többek között az Oláh Ibolyával előadott remek clown-duettre kérdezem, nem lenne kedve egyszer-egyszer "beugrani" a játékba ahelyett, hogy - egyébként remek ritmusérzékkel, jól poentírozva - vezeti azt? Öröm nézni, ahogy önfeledten szórakozik, azonosulva a színpadi történéssel, atmoszférával. Ha másért nem, a móka kedvéért?! Üdvözlettel: Szabadiné Ancsa, hűséges nézőjük Ui.: Karácsonyra vajon hány csengőt kap majd ajándékba?

Novák Péter válasza

Jesszum pepi, erre még nem is gondoltam, biztos rengeteget:) A Beugró beugrással csak az a baj, hogy egyszerűen a műsorvezetés mellett nem megy! Olyan mértékben lefoglal a játékirányítói munkakör, hogy őszintén szólva ilyenkor semmi nem jut az eszembe...
Valentin Viktória kérdése
2009. december 6. vasárnap, 13:56
Te jelenleg ha nem a forgatásokon vagy mivel foglalatoskodsz? Sok kérdésem lenne még, de jelenleg ezzel is megelégszem. Köszönettel, egy néző

Novák Péter válasza

Kérdezz bátran! A kulturpart.hu kultúrális Online magazint üzemeltető kommunikációs ügynökség kreatív vezetője vagyok a hétköznapokban. Jövőre egy interjú-kötet szerzőjeként mutatkozom be, a szegedi Szabadtéri Játékok Dózsa című táncjátékának címszerepét alakítom és ősszel még egy lemezzel is boldogítom a tisztelt publikumot.
Közéleti munkáimban a vegyélvissza klímakampány és a Médiaunió kuratóriumi tagjaként tevékenykedem, a Magyar Telekom fenntarthatósági kommunikációján dolgozom.
Szabó László kérdése
2009. december 5. szombat, 20:27
Tiszteletem! A műsor iszonyú jó, egy fárasztó hét után mindig jól jön egy kis kultúrált szórakozás! Azt szeretném kérdezni, hogy amikor vendégszínészek vannak a Beugróban, hogyan viszonyultok hozzájuk? Mennyire szerettek velük dolgozni, és mit mondanak általában a műsor után? Gondolom, nem szerepelnek hasonló műsorban minden héten :-) Nem nagyon szoktam szeretni, ha vendégművészek vannak a műsorban, de pl. Fenyő Iván egy kellemes kivétel volt! Esetleg várható mostanában vendégművészek meghívása a műsorba? Üdv.: Laci Debrecenből

Novák Péter válasza

Fordított sorrendben: igen, mint említettem. Mi szeretjük, mert változatossá teszi a környezetet. Ez egy kicsi szakma, mindenki ismer, mindenkit, így inkább a közös munka öröme határozza meg a viszonyokat és persze, mint minden munkában, itt is akad feszültség, de ezeket a színpad általában „kitakarítja”.
Gál Piroska kérdése
2009. december 5. szombat, 18:41
Szia. Apukád vissza akar még térni a Honvédba?

Novák Péter válasza

A táncszínházba? Ha van esze, akkor nem.
Kiss Adrienn kérdése
2009. december 5. szombat, 17:48
Szia Péter! Műsor előtt szoktál izgulni? Milyen viszonyban vagy a színészekkel? Köszönöm előre is. Nagyon jó a műsor!!! Üdvözlettel: Adri

Novák Péter válasza

Pörgés vagy izgulás... Valahogy a kettő, hol szerencsés, hol szerencsétlen ötvözete.
A viszony nagyon jó, ezen emberi szálak nélkül, mint korábban is írtam, nem müködne az egész!
Dobó Orsolya kérdése
2009. december 5. szombat, 16:27
Szia, nagyon jó ez a négyes csapat, lehet hogy lesznek új szinészek is?

Novák Péter válasza

Biztosan. A következő évadban már tervezzük is!
Hartai Kriszti kérdése
2009. december 5. szombat, 15:12
Kedves Peti! Azt szeretném kérdezni, hogy a Beugró+-on miután lesz Lia meg a Peti utána nem csináltok olyat ahol mondjuk az egyikőjük veled beszélget, hogy rólad is lehessen megtudni dolgokat...és te is játszanál egy picit(ahogy ők)! Előre is köszi a válaszod!

Novák Péter válasza

Múlt szerdán már magam is toltam némi játékot, így bizton lesz még ilyesmi. Amúgy a rádiós adás kialakítása most zajlik, nagyon izgalmas feladat (főleg az élő műsor adrenalin varázsa miatt), remélem van jövője jövőre.
Molnár Zsófi kérdése
2009. december 5. szombat, 13:25
Szia! Hogy bírod ki ilyen sokszor nevetés nélkül elmondani a szituációkat? Én biztos megfulladnék a nevetéstől...

Novák Péter válasza

Hát én ennek pont az ellenkezőjét érzem, általában szétröhögöm az egész felvételt, ami egy rakás embernél kiveri a biztosítékot, de nem érdekel; épp ettől hiteles az egész. Nincs készülés csak a meglepetés ereje!
Babják Réka kérdése
2009. december 5. szombat, 12:20
Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy viszonyulsz a rajongóidhoz, mit gondolsz róluk? Nehezebbnek gondolod a műsorvezetői feladatot, mint a színészek feladatát? Üdv: Recca ui.: Előre is köszönöm szépen a választ!

Novák Péter válasza

A rajongás, még ha néha pejoratív is a kifejezés, az elismerés egy formája, tehát mindenképpen hálás vagyok, amennyiben valakinek tetszik a munkám, végülis ezért (is) teszem, amit teszek...
Nem, nehezebbnek semmi esetre sem gondolom, de nagyon más, föleg, ami a felelősséget illeti: egy rosssz mondat, csengetés, „túlpörgés” és oda az egész.
Pesei Barnabás kérdése
2009. december 5. szombat, 11:08
n azt szeretném megtudni,hogy a színészek hogy jönnek ki egymással,amikor nem a tévében szerepelnek?

Viktória kérdezte

Jó napot! Én azt szeretném kérdezni, hogy a Beugrón kívül is tarjátok a kapcsolatot, összejártok így ti öten szóval barátok vagytok ezeken a forgatásokon kívül a magánéletben is?

Novák Péter válasza

Remekül, ez egy igazi csapatmunka, leginkább a zenészéveimre emlékeztető hangulatban! Nincs mese, a közös improvizálás bizalmi kérdés, ezt csak jó emberi minőségben lehet hosszútávon elképzelni.
Sokat futunk össze, néha még világmegváltás témakörben is. Keressük egymás kapcsolatát, nem egyszer más munkák kapcsán is.
Horváth Szonja kérdése
2009. december 5. szombat, 08:45
dvözlöm! Pár kérdésem lenne: Mi készteti a műsorban arra önt, hogy megnyomja a csengőt? Mi a kedvenc színe? Jönnének Pécsre előadni? Továbbra is gratulálok a műsorukhoz, mert nagyon jó! Előre is köszönöm s válaszát!

Mcfly kérdezte

Szia Peti! Megtennéd hogy sok esetben várnál egy kicsit a csengővel? Mert szerintem pont mikor csengetsz, akkor jönne a csattanó, vagy valami jó poén. Tudom, nem rajtad múlik, de 1-2percen nem múlna. Vagy ilyen szigorú a stáb? Köszi, Zsolti.

Novák Péter válasza

Készetésem oka egy adott szituáció tartalmi evolúciójának okozata, azaz akkor nyomom meg a csengőt, ha úgy érzem vége a jelenetnek, esetleg elfárad, vagy már nem lehet jobb, hiszen a téma körbe lett játszva. Ezt a színházban dramaturgiának, esetleg játékmesteri funkciónak is nevezzük. Általában nincsenek kedvenceim semmiben, inkább a változást preferálom, így alkalmi prioritások jellemzik életemet. Közelgő Pécsi előadásról nem tudok, de remélem, egyik kedvenc városom ugyanis!
Léránt Bernadett kérdése
2009. december 5. szombat, 00:05
Szia Peti! Engem a Beugró egy nagyon picit emlékeztet az egykori Képzelet Filmszínházra. Ebben is esetleg lehetne egy olyan játék, ahol egy betelefonáló instruálja színészeket valamilyen formában. Szerinted? Szeretnék gratulálni a műsorhoz, végre egy igényes, színvonalas produkció a tévében! Egy másik kérdés: ugye vannak még terveid a Kimnowakkal? Üdv. Detti

Novák Péter válasza

Valóban és örülök, hogy emlékszel még arra a műsorra is! Betelefonálni sajnos nem lehet, mivel a műsor felvételről megy, de ha meghallgatsz minket, illetve a Beugró+ műsorát a Neo Fm csatornán (szerda 20h-22h), akkor ott épp ezt csináljuk, sok esetben a betelefonálók ötletei alapján kanyarítjuk a játékokat, beszélgetéseket. Szeptemberben lesz lemez, hogy ezt Kimnowak-nak, vagy másnak fogják-e hívni, az még a jövő zenéje (a szó legszorosabb értelmében:)
Hitruc Fábián kérdése
2009. december 5. szombat, 00:04
Szia Peti! 16 éves fiú vagyok és mostanában azt tervezgetem hogy színészettel szeretnék foglalkozni érettségi után. Annyit szeretnék kérdezni hogy te milyen suliban tanultál és hogy nehéz volt-e jó tanulónak(színésznek) lenni.Előre is köszönöm válaszodat. Imádom a műsort. bye bye Fábián

Novák Péter válasza

Jó tanulónak nagyon, színházi embernek meg még nehezebb, mert ezzel kapcsolatos szakirányú végzettségem nincs, csak a fennemlített szerencsém. Nem tartom követendő példának. Két év nagy idő, rengeteg dolgot – színjátszókört, diákszínpadot – kipróbálhatsz, de könyörgöm tanulj is, mert nekem speciel egy évtizedbe került bepótolni mindent, amit a gimnáziumban, ilyen-olyan művészkedés címén elhanyagoltam. Ezt most vedd komolyan! Igazán izgalmassá az életet a megszerzett tudás teszi, akár világsztárként, akár traktorosként.
Major Nikolett kérdése
2009. december 4. péntek, 22:30
Szia! Először is szeretném megköszönni a nyári tevékenységed a hatvani táborban! A sci-fi-s gyerekek azóta is emlegetnek! És csak egy nagyon egyszerű kérdés...Lehet én nem vagyok elég szemfüles, de mindig lecsúszok a jegyvásárlásról! Pedig már nagyon régóta szeretnélek Titeket élőben látni. Mi a trükk? Mennyivel a felvételek előtt rakják fel a jegyrendelést? (mert sajnos nem pesti vagyok és csak neten tudok rendelni).További legalább ennyire eredményes munkát! Niki

Sly86 kérdezte

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy lesz-e turnétok?

Kimnovak kérdezte

Üdvözlöm! Régebbi adásokat nézve egyik felhívásában szerepelt, hogy a Beugró társulata turnéra is fog indulni, ebből a közeljövőben megvalósul valami?

Novák Péter válasza

Trükk a szerencse. Sajnos. Mindösszesen egy alig kétszáz férőhelyes színházteremben vannak az előadások, így ez a kevés jegy a meghírdetést követő néhány órában elmegy. Szerencsére. Most panaszkodom, vagy dicsekszem? Mindkettő. Bizunk benne, hogy lesz a jövőben Beugró turné és akkor mi megyünk a közönséghez! A „lesz” még nem hír...
Rácz Dániel kérdése
2009. december 4. péntek, 22:06
Szép napot kívánok művész úr! Dec. 4-i adásban mondta, hogy indul a beugró klub. Erről valami információt tudna nekem adni? Nagyon szeretem a beugrót és mind az 5-üket, csak így tovább!

Neuvirth kérdezte

Mondtátok, hogy indul a Beugró klub, mikortól és hogyan lehet rá jegyet venni?

Novák Péter válasza

Ami biztos: december 27.én Beugró Live Party Budapesten a Corvin tetőn! Gondolom ennek sikere is meghatározza a jövőt, de szerintem lesz folytatás... Hogy milyen formában, nos, ez már a szervezőkön múlik, de bizton remek lesz!

2009. október

Facebook

Vetítési időpontok

  • Szeptembertől újra a Viasat 3 műsorán.