Fórum

Új Beugró játékötletek.

új hozzászólás

ambrus

Meg még egy ötlet:
SZÓ-TÁR
Novák mondd egy szót. (Ez bármi lehet. Pl.:benán, asztal, matek szóval bármi.) Erre a szóra a színészek felépítenek egy bármilyen szituációt. Aztán jön az újabb szó, aminek szintén fontosnak kell lennie a szituban.

Liu

Ez jó, tetszik :D Jó lenne, ha majd "kísérleteznének" ezzel jövőre :) Esetleg időmérést is beletehetnének (csak ötlet).

ambrus

Egy ötlet:
BAJNOKSÁG
Novák megad egy nagyon abszurd versenyt. (pl.:Egy lakás bútorzatának megevése) És kihúzza, hogy kik legyenek a szereplők. (pl.:oroszlán és a kezdő idomár, három testőr) A színészek miközben eljátsszák a versenyt, figyelnek, hogy maradjanak a karakterüknél.

Ráhi

A cirkusz buta oroszlánnal és az nagyon bamba.

Ráhi

A cirkusz buta oroszlánnal és az nagyon bamba.

Ozsy

ezek nagyon jó játékok tetszenek nagyon :D kreatív vagy :)

vivi96

Szerintem ez egy nagyon jó ötlet, örülnék, ha viszontláthatnám a műsorban a színészek játékaként. :)

Greg

Játékötletek:

1) KELLÉKEK
Két színész előad egy szituációt kellékekkel. Persz kellék nincs a színpadon, mert a helyzetnek megfelelően a másik két színész lesz a kellék. (pl. hajszárító, szörfdeszka, törölköző...stb.)

2) VISSZAJÁTSZÁS
Két színész előad egy szituációt, miközben másik két társuk nem hallja sem az eredeti szitut, sem a párbeszédüket. Amint a jelenetnek vége, előadják a saját verziójukat.

3) CSERE
Adott a jelenet 3 színésznek. Egyikőjük csak megfigyelője az eseményeknek. Halad a jelenet...amint a megfigyelő azt mondja, hogy 'Csere', akkor az utoljára használt mondat helyett mást kell mondania. Ezt akárhányszor megteheti a megfigyelőnk, persze bárkivel.

4) ÁBÉCÉ
Három játékos szerepel. Adott a szituáció. A közönség javasol egy betűt az abc-ből. Ezen betűvel kezdődik az első mondat. A következő megszólaló mindig csak a soron következő betűt használhatja mondatkezdésre. Hogy dinamikusabb legyen a játék vagy az angol abc-t alkalmazzák, ami kevesebb betűt tartalmaz vagy időkeret van a feladat megoldására.

5) SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ
Egyik játékos a tribünnél állva sajtótájékoztatóba fog. Persze csak az előtte álló 3 újságíró tudja, hogy ő ki és mit akar. Az ő kérdéseikből kell rájönnie alanyunknak a bejelentés témájára és saját kilétére. Amolyan "De jó, hogy itt vagy!" - típusú játék.

6) SKIZOFRÉNIA
Adott egy jelenet és 3 kellék. Lehetőleg a kellékek köthetőek legyenek a jelenete témájához (pl.lerobban a kocsi: térkép, benzinkanna, csavarkulcs) Minden tárgyhoz rendelve van egy utánozandó híres személyiség vagy jellem/karakter. A jelenet közben természetesen cserélődhetnek a tárgyak. Sőt egy személynél akár több tárgy is lehet!!!

7) CIVILSZINKRON
A közönség egyik tagja szerepel másik két színésszel. A jelenet adott. A harmadik színész a civil szereplőt fogja a jeleneten kívülről szinkronizálni. Természetesen a színészek a mondanivalójának megfelően cselekszenek reagálnak, ugyanígy a szinkronizáló színész.

8) HALÁLI
A közönség két tagja és egy színész szerepel benne. A közönség tagjainak hullát tettetve kell maradniuk, miközben csak a színész mozgathatja őket és beszél helyettük a szájukat mozgatva. Persze mindezt a jelenet keretein belül.

9) SZUPERHÕSÖK
A közönség javasol egy valószerűtlen szuperhős nevet a kezdő játékosnak (Fantsztikus Fodrász fiú) , aki egyedül kezdi a jelenetet, értesülve egy világméretű krízisről, amit a krízismonitorán keresztül tud meg.(pl. nincs több hajbalzsam) A krízist is szintén a játék előtt a közönség javasolja. A többi játkos egymás után érkezik a hősünkhöz. Ahogy megérkeznek a már szituációban lévő játékos megszólítja egy szintén valószerűtlen néven (pl. - Bocs, hogy késtem. Mi a probléma? - Hála az égnek itt vagy Epilepszia kapitány!) és a továbbiakban a nevéhez méltóan is kell viselkednie. A következő megérkezőt ő nevezi el és így tovább. (a megérkezések közt eltelhet akár 20-30 másodperc is, hogy kibontakozzanak a karakterek) A legutolsó hősnek rövid javaslatot kell tennie a krízis megoldására vonatkozóan. Aztán érkezési sorrenddel ellentétben távoznak is egyesével.

Balu

Sziasztok! Nekem is volna egy ötletem. A dolog végülis egy valós megtörtént dologból építkezik, ezért talán egész igazán egyedi is lehet. Szóval a lényeg, hogy az egyik diliházban volt egy ismerős, aki a világ urának hitte magát. Nos ez idáig semmi extra, de amint bekerült, rögtön elkezdte kinevezni az alattvalóit, így lett ott Anglia királya, császárok, stb... :) Szóval a valami olyasmire gondoltam hogy a "világ uránál" a többiek valamilyen módon versengenének a legmagasabb rangokért és ehhez mi mindent ajánlanának. Egy kis tipp: ha látogató megy be hozzájuk általában mindenki cigit és kávét kéreget. Innen már lehet kombinálni, továbbfutattni a dolgot. :D

eperkeeee

Mi sem örülünk h nem írsz iyen rossz ötleteket (a smiley-nak is fórdítottnak kell lennie?)

Panzer VI

rülök, hogy tetszik nektek :) Vagy mondjam inkább így?: Nem örülök, hogy nem tetszik nektek! :D

eperkeeee

nekem is tetszik...névnek lehetne beellenkezés xD csak vicceltem..a név is találó :)

Panzer VI

Sztem nem kéne kiírni a képernyőre mert mindenki tudja, hogy igazából az ellenkezőjét jelenti. Azt viszont nemtom, hogy előre betanult szöveggel kéne próbálkozni vagy impróval mert amikor én próbáltam k*rva nehéz volt, de hát engem össze se lehet mérni velük, de talán előre betanultal jobb lenne nemtom :)

Zsófi

nekem tetszik! :D de, hogy lenne megadva a valóságos mondat? ki lenne írva tv-re? vagy mint az őrült rendező, előre megkapják a szöveget?

Panzer VI

s úgy lenne, hogy van meg van adva egy szituáció és csak így lehetne beszélni benne. Mondjuk így: A szituáció egy ügyfél kölcsönt szeretne felvenni. A valóságban a mondat így lenne: Jó napot! Kölcsönt szeretnék felvenni mert új autót kéne vennem a régi helyett ami sajnos tönkrement. Ellentétes módban: "Jó estét! Nem szeretnék kölcsönt felvenni mert nem kell új autót vennem mert a régi nem ment tönkre" És így folytatódna a párbeszéd. Nagyon nem könnyű, viszont szerintem nagyon vicces :)

Panzer VI

Nekem a Zimmer Feriből tetszett egy rész amikor Magyar Attiláék folyton ellentétes mondatokban beszélnek. Sztem abból kitűnő Beugró játékot is lehetne csinálni! Nagyon keményen megdolgoztatja az agyat(én próbáltam) Itt egy példa rá: "Itt van egy felügyelő aki tudja, hogy itt vagyunk. Nem lenne jó ha felismerne minket ezért parókát veszünk fel." Így hangzana a mondat az ellenkezőjére fordítva: "Nincs itt a felügyelő aki nem tudja, hogy nem vagyunk itt! Jó lenne ha felismerne minket ezért nem veszünk fel parókát!" Hát röviden ennyi. Neven is gondolkodtam, de nemtudom, hogy ez mennyire jó hozzá: "Ellentétes-mód" Remélem valakinek tetszik az ötletem :)

eperkeeee

????? am bocsi a tükrözés sztem nem jó mert a kaméleon is hasonló... :/

papp rahel

nehogy

Facebook

Vetítési időpontok

  • Szeptembertől újra a Viasat 3 műsorán.